سنگ گرانیت (Granite) یا سنگ خارا نوعی سنگ آذرین است که آن را به عنوان مقاومترین سنگ میشناسیم. سنگ گرانیت چیست و چه عاملی منجر به مقاومت بالای این سنگ میشود؟ در این مقاله میخواهیم با بررسی ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی گرانیت به دلیل مقاومت بالای این سنگ پی ببریم. گرانیت به شدت در برابر سایش، فشار، اسید و وزن مقاوم است و به دلیل همین ویژگیها کاربردهای متعددی در ساخت و ساز دارد.
سنگ گرانیت یک سنگ آذرین با رنگهای روشن است که به عنوان مستحکمترین سنگ طبیعی شناخته میشود. ذرات موجود در بافت سنگ گرانیت به اندازهای درشت هستند که با چشم غیر مسلح میتوانید اجزای سازنده سنگ را مشاهده کنید.
مواد مذاب از لایههای عمیق زمین میجوشند و سعی میکنند خود را به سطح زمین برسانند؛ اما اگر موفق به انجام این کار نشوند به آرامی سرد شده و اندکی پایینتر از سطح زمین کریستالی شده و تبدیل به سنگ گرانیت میشوند. هر اندازه ماگما با سرعت کمتری سرد شود، کریستالهای موجود در گرانیت بزرگتر خواهند بود.
در موارد خاصی ممکن است کریستالهای موجود در گرانیت تا 5 سانتیمتر قطر داشته باشند. معمولا گرانیت در محل تلاقی قارهها و صفحههای اقیانوسی تشکیل میشود؛ نکته جالب توجه اینکه گرانیتها در نزدیکی سطح زمین سرد میشوند و به همین دلیل تحت تاثیر فرسایش رسوبی قرار میگیرند.
سنگ گرانیت (Granite) پس از الماس سختترین سنگ طبیعی به شمار میرود و از کوارتز ساخته شده است. این سنگ مقاومت حرارتی بالایی داشته و با تخلخل بسیار پایین، جذب آب پایینی دارد. گرانیت تراکم بالایی دارد و در برابر اسید مقاوم است. برای مطالعه بیشتر راجب سنگ گرانیت اینجا کلیک کنید.